divendres, 31 de juliol del 2009

TEIDE (3718m)

Aprofitant les meves vacancetes a Tenerife i per fer-me passar el mono d'entrenar, ahir vaig pujar al Teide per Montaña Blanca. Són uns 20km i uns 1400m de desnivell acumulat. Un paisatge especial: volcànic, amb poca vegetació, rocallós... Aconsellable!

Pròximament... algunes fotos!!!

dilluns, 27 de juliol del 2009

Travessa Illes Medes

Ahir diumenge va tenir lloc aquesta travessa. Ens van portar amb barco a les illes Medes i des d'allà vam nedar fins a la platja del port de l'Estartit. Van dir que tenia 1510m, però o jo vaig desviar-me molt (que sí que ja sé que ho vaig fer una mica massa) o eren més metres. Vaig fer 29'. És una travessa especial per la seva popularitat (700 participants) i pel lloc en sí. Al·lucinant lo joves que són els primers classificats i classificades en aquest esport.


Diuen que l'aigua fa agafar gana...

dissabte, 25 de juliol del 2009

I avui... pedalant pel Ripollès i el Berguedà

Mamma mia! Acabo de veure la pujada al Mont Ventoux. Em trec el barret! Què bé que ho han fet! Aquesta ascenció al Mont Ventoux, la tinc pendent a la meva agenda.

Avui hem fet també una "volteta" ben bonica pel Berguedà i el Ripollès, descobrint un parell de pujades noves: Guardiola de Berguedà - Coll de Merolla - Ripoll - St. Joan de les Abadesses - Ogassa - Coll de Jou - Ribes de Freser - Campdevànol - Gombrèn - Castellar de N'hug - La Pobla de Lillet - Guardiola 2005m desnivell acumulat / 131km
Tant la pujada com la baixada a Coll de Jou és espectacular. Les vistes són un 10. Avui he recordat que quan una pujada és encimentada és per alguna cosa!!!!



Alçada 1637m
Desnivell 865m
Distància 14km
% pendiente max. 18%
% medio 6,2%

I afegeixo una mica de premsa de la passada triatló:

divendres, 24 de juliol del 2009

Pedalant per la Cerdanya

Puigcerdà - Llívia - Coll de Llo - Llac de les Bouillouses - Bolquères - Font Romeu - Bourg-Madame - Osseja - Puigcerdà

Ruta molt bonica i amb carreteres molt secundàries. Són 90km i 1300m de desnivell acumulat. El més dur de tot són les rampes d'arribada al llac de les Bouillouses. Les vistes, però, a l'arribada fan que valgui la pena. Ah! i si voleu que encara sigui una mica més dur, feu com jo, pilleu una bona "pájara", com feia temps que no agafava. I després... pareu a la boulangerie de Font Romeu on podeu menjar: quiche au 3 fromages, pain au chocolat, éclair, croissant, jésuite...

dilluns, 20 de juliol del 2009

Triathlon de Garotxes (Half: 1,9km - 90km - 19,6km)

Lac de Matemale

Ahir vaig fer aquesta triatló a les Angles (Capcir, França). Molt bonica, tot i que no era d'aquelles d'anar a passeig la veritat. Sí que diuen que tot el que puja, baixa, però... s'ha de pujar!

Començo el dia amb mal peu, ja que m'adormo i faig esperar els meus companys. Quina ràbia! M'emporto l'esmorzar i esmorzo tot pujant cap a les Angles. En fi, coses que passen de tant en tant. Arribem allà i fa fresqueta. Toco l'aigua i està fresqueta també. Massa!!!!
Comença la natació. Jo vaig per un lateral i tinc males sensacions. Fins i tot, una mica de sensació d'"agobiament". Faig més metres perquè em desvio. Passo els primers 1000m intentant esquivar la gent. Per sort, em començo a trobar millor al cap d'una estona. Són 1900m en total i surto per sorta els 33'. Estic contenta, tot i que no sé si hi havia la distància. Em canten que vaig 2a.
Agafo la bici i tinc molt clar que m'he de regular. Que no puc anar a gas baix en aquesta triatló. M'esperen 90km i 1800m de desnivell, fent el Col de Creu i el Col de la Llose 2 vegades. Vaig fent i en el 2n port agafo una noia. De totes maneres, em continuen cantant que vaig 2a. Jo a lo meu, que sinó patiré corrent si em passo de voltes amb la bici.
Arribo a la transició i allà em diuen uns catalans que vaig 1a. Arribo al primer avituallament i em diuen que vaig 2a. Veig una noia amb una btt que l'acompanya, penso "serà la 1a", apreto les dents i quan l'he agafat, veig que és un tio amb cos de tia que l'acompanya la seva xicota. Aiiiii..... Tornem a agafar el ritme. Són en total 19,6km. Passo la primera volta amb 45'. A la segona volta torno a veure una noia, va a bon ritme, apreto i resulta que l'he doblat. Finalment, arribo estressadíssima a meta, que si 1a, que si 2a.... Ni l'"speaker" sap si he guanyat i jo tampoc. Fins que no vaig a dinar i pengen els resultats, veig que sí, he guanyat!!!!!!!

5:19:05,9 Swim 0:33:13 (90) Bike 3:09:58 / 28,43Km/h (77) Run 1:31:31 (45)

dijous, 16 de juliol del 2009

M'he empapat d'ala delta!!!

Sempre és bo veure com un esport apassiona i així ho he viscut aquests dies. En un esport completament diferent de la triatló, del meu món, he vist de primera mà la passió d'aquests voladors d'alt nivell.

Treballant, encara que no ho sembli

Primers voladors arribant a "goal"

Treballant també

Sortida des del Coll d'Ares

Coll d'Ares

Canviant de tema, aquest coll té tela!! Gairebé comparable al Rasos de Peguera, una mica més curtet. És bonic i de bon fer, ja que les vistes de la vall són espectaculars. Us el recomano si aneu per Àger algun dia:
Alçada 1534m
Distància 14,1 km
Desnivell 935m
% mitjà 6.63%
% màxim 10.2%
km % màxim 9%

divendres, 10 de juliol del 2009

Europeu d'Ala Delta ÀGER

Coll d'Ares


Aquí estic, a Àger, a la Noguera: treballant bàsicament i entrenant el que puc. Des que estic aquí he pogut fer dues sortidetes que són ben maques per anar coneixent la comarca:
- Àger - Coll d'Àger - Vilanova de la Sal - Coll d'Àger - Corçà - Àger (55km)
- Àger (600m) - Coll d'Ares (1590m) - Àger - Coll d'Àger (912m) - Àger
Total: 40km / 1300m de desnivell / I una vista molt bonica de tota la vall des del coll d'Ares
Aquí teniu algunes fotos que m'ha passat un volador.

dilluns, 6 de juliol del 2009

Collada de Sobirana

Avui m'han descobert un coll nou: la collada de Sobirana, des de Guardiola.
-- Alçada 1210m
-- Desnivell 482m
-- 7,4 km
-- % màxim: 15%
-- % mitjà: 6,5%
Aquest any va passar-hi la Volta per aquest coll, sent final d'etapa la Pobla de Lillet. Nosaltres avui per acabar-ho d'allargar hem pujat fins al Coll de Merolla (1090m d'alçada). Una ruta curteta però amb unes bones rampes!

diumenge, 5 de juliol del 2009

Coll de Pal amb bici

Avui hem sortit ben d'hora per no patir calor i hem fet: Berga - Bagà - Coll de Pal - Malanyeu - La Nou - Pantà de la Baells - Berga = 92km i 2200m de desnivell. Mentre pujava xinu-xanu a coll de Pal, em preguntava si era més dur fer-ho corrent o en bici? Està clar que corrent. Però i si et posen un dorsal en bici? després ja és discutible. Per sort, no hi ha cap crono que pugi a coll de Pal, perquè seria... una matada!

dissabte, 4 de juliol del 2009

Quina calor!!!!!!


Tenim uns dies de calor de veritat, i, com que diuen que moltes vegades les imatges estimulen l'estat del cos, què millor que una imatge d'hivern???? (per ser més concrets, de la nevada del passat gener a Berga). Apa, doncs, a refrescar-nos i a continuar tenint ànims per entrenar!!!!

dimecres, 1 de juliol del 2009

U2 in Barcelona


Quin escenari! Tampoc he anat a molts concerts, però el muntatge d'aquest és impressionant. "Snow Patrol" van ser els teloners: Poques cançons però la gent ja començava a vibrar. Quan va sortir U2 allò sí que va ser al·lucinant. Tot el camp concentrat al voltant del Bono. Van tocar més de dues hores amb una escenografia espectacular: imatges, missatges... Van començar amb cançons de l'últim àlbum i tot seguit van tocar "A beautiful day". Per mi, una de les millors cançons, ja que és molt habitual sentir-la en la sortida dels ironmans. És una cançó que ha inspirat a molts triatletes de tot el món.
També van simular que es comunicaven amb l'espai, Bono va cantar una cançó del Michael Jackson, va recordar (com és habitual en ell) la pobresa de l'Àfrica, etc., etc...