diumenge, 25 d’abril del 2010

Triatló B de Banyoles: Campionat Catalunya distància "B"

Estic molt contenta. Crec que he de començar així aquest post, ja que durant tota la setmana passada he estat pensant que no portava la preparació suficient per fer una distància B. Últimament corro molt poc i en bici porto 1000km justos aquest any, i en natació, en la meva línia.

Degut a la temperatura de l'aigua, hem fet 1600m en comptes de 2200m. He sortit de l'aigua amb 24' (4a). Després, he disfrutat molt amb bici durant els més de 70 km. Ho he donat tot i no sabia què passaria en la carrera a peu. De fet, no he sabut que anava primera fins que a la transició de la bici al córrer, l'speaker ho ha anunciat. A peu, començava la cursa on sabia que patiria. Eren tres voltes de 6,3km. M'han dit que tenia un bon coixí de minuts respecte les altres, però... havia d'apretar les dents i córrer, sense relaxar-me.

Quan quedaven uns 4 km he començat a pensar que podia guanyar de veritat. Encara tenia l'acompanyant amb btt amb el cartell de "1a dona" i no el volia perdre de cap de les maneres. Finalment, encaro la recta d'arribada i síiiiiiiii. M'han sortit les coses bé i he tingut una ment positiva i contenta durant tota l'estona.

dissabte, 17 d’abril del 2010

Primer entrenament de l'any amb neoprè

Avui, a Banyoles, he fet el circuit de la bici de la triatló de la setmana que ve, també el de peu i per rematar-ho m'he tirat a l'aigua. L'única cosa que puc dir és: "BUFFFFFF! QUÈ FREDA!". Em pensava que no ho aguantaria ni un minut. Estava tan freda que fins i tot ara acabo de mirar el reglament de la fede per veure si poden arribar a fer la natació més curta i tot. Si realment fossin estrictes i coherents amb el temps exterior i el de l'aigua, crec que sí.

L'any passat, corrent amb moltes ganes després del "parón" pel genoll. Bastants kms acumulats de bici i amb aigua calenteta. Què diferent tot plegat!

dimarts, 13 d’abril del 2010

Ressaca d'hivern

Sant Cugat del Racó

Després de la pluja d'ahir, aquest matí el Berguedà s'ha despertat amb un cel blau i amb ben pocs núvols. La temperatura... feia freeeeed! Però aprofitant el meu matí lliure he fet una volteta per carreteres, que, tot i ser de la meva zona, per alguns trossos no hi havia passat mai. Carreteres terciàries, sense cotxes, i amb unes panoràmiques magnífiques. Sort que era tan bonic, ja que aquestes sortides a principis de temporada, es fan dures de veritat.

Berga - Graugés - Casserres - Viver - Navàs - Sant Cugat del Racó - Castelladral - Serrateix - Montmajor - Berga = 83km / 1500m de desnivell acumulat / trencacames, amb alguna pujadeta puntual del 12% i fins i tot del 16%.

diumenge, 11 d’abril del 2010

Duatló de Vic 3 - Gastroenteritis 0



Avui he anat a fer la duatló de Vic (7km a peu - 33km en bici - 3,5 km a peu). Aquest cop no m'enrotllaré amb la posició. Només dir que n'estic contenta tenint en compte el que he entrenat últimament.

Parlaré de sensacions. Entre la gent que competim, és molt habitual sentir aquesta paraula "sensacions", "avui he tingut males sensacions", "corrent he tingut bones sensacions però en bici no", "no sé quines sensacions tindré ja que he tingut una setmana amb males sensacions". Què són les sensacions? jo diria que és una barreja d'estat físic i psíquic, però no n'estic del tot convençuda.

Ahir, surto en bici 30km, males sensacions. Començo a córrer avui 7km, males sensacions. Arribo 3a i agafo la bici. Tinc bones sensacions des del principi. Quan atrapo a la 1a i a la 2a, continuen les bones sensacions. Arribo, deixo el casc al lloc on no toca i els jutges em fan tornar enrere a posar-lo bé, i ara he de córrer 3,5km, em passen a la transició, males sensacions.

I ara em pregunto? Com puc tenir bones sensacions amb bici quan només porto 4 sortides aquest any? I corrent perquè tinc males sensacions si aquesta setmana hi he anat i em trobava bé? Són realment els factors externs importants i relacionats amb les sensacions?

dilluns, 5 d’abril del 2010

__________SETMANA SANTA___________ Xterra Portugal 0 - Grastoenteritis 1

Coses que passen...

Diumenge començo el viatge cap a Portugal.

Dilluns btt per Albarracín: preciós, bon temps, molts escaladors, ambient per la zona. Visita a Cuenca a la tarda.
Dilluns nit comença l'odissea: vòmits, diarrea, mareig i anar fent fins dijous inclòs.

Divendres Figueira da Foz. Bonic lloc de la costa portuguesa. Sembla que m'he estabilitzat i faig el circuit de btt de la cursa de l'Xterra. Bufffff... Super-hiper-mega tècnic per mi. Empento més la bici que no pas pedalar. No tinc forces i aquell circuit em supera.

Dissabte matí decideixo que diumenge faré la versió curta de l'Xterra, que és just la meitat, 750m nedant, 16 btt i 6 corrent. Tarda, però, vaig a córrer, cop d'efecte que em fa adonar que no puc ni córrer. Estic sense energia.

Diumenge disfruto molt seguint l'Xterra Portugal! Estar a l'altre costat de la competició tampoc està tan malament! A veure si m'hi acostumaré...

Figueira da Foz (Portugal)

Sierra de Albarracín