dimarts, 24 d’agost del 2010

SUD-ÀFRICA amb bici (II)

Dia 7: Klaarstrom - entrada a Bavianskloof (a 20km de Willowmore) (128km)

Vent de cul durant 90km per terreny força pla. Els últims 30km ja els fem en la zona de Bavianskloof. Carretera amb molt bots.

Dia 8: Pel Bavianskloof, fins a la granja de Sandvlakte (63km) Aquí en aquesta zona, com passa molt sovint a Sudàfrica, durant kilòmetres no hi ha res ni ningú. Per tant, la següent parada avui seria a prop. I sort que era "a prop", perquè era una carretera de bots i més bots. A Sandvlakte, el granger ens portarà demà amb 4x4 fins a Patensie, ja que és una zona tècnica de btt i amb molta probabilitat de trobar búfals i rinoceronts (tot i que ni rastre d'ells l'endemà)

Dia 9: Sandvlakte - Patensie (85km amb 4x4). Paisatge molt bonic, tres colls, muntanyes verdes, es nota que ens acostem al mar.
Patensie - Humansdorp - Jeffrey's Bay - Humansdorp (80km) Jeffrey's Bay és l'estrella d'avui; és la capital mundial del surf i no té absolutament res a veure amb on érem. Hem canviat de país? Estem a Austràlia? Ho sembla! Des de la costa, es pot veure una ballena que de tant en tant ens ensenya una aleta.


Dia 10: Humansdorp - Stormsriver village (90km)

Des d'ahir que ja ens trobem en una zona completament diferent, la Garden Route. És la carretera que segueix tota la costa sud des de Port Elizabeth. Contrasta el seu verd i la seva vegetació exuberant amb l'aridesa del Karoo. Avui dia de molt vent de cara.

Dia 11: Stormsriver village - Plettenberg Bay (96km)
La ruta de la costa va carregada de tràfic, decidim agafar la carretera vella que ens porta per llocs solitaris. La primera parada és el parc de Stormsriver Mouth. Tot i ser un lloc turístic, és un punt de la costa amb roques que despunten cap al mar. Aquí les carreteres les fan sense mirar el terreny? Pujada a trossos del 20%. Següent parada: Nature's Valley. Fem un portet per arribar aquí i baixadaaa fins al mar. Hi ha una llacuna que està separada del mar per un fil prim de sorra. No tant turístic, residencial.

Dia 12: Plettenberg Bay - Knysna (50km)
Això s'acaba, avui toca una mica de trànsit, per asfalt. A Knysna fem una escapadeta fins a la Paradise Isle i The Heads. Totalment aconsellable disfrutar de les vistes des de The Heads, on l'aigua de l'oceà entra cap a la badia de Knysna.

La línia vermella marca la ruta aproximadament:

Com diuen en afrikaans, LEKKER! (bonic!)

SUD-ÀFRICA amb bici (I)

País de contrastos: blancs i negres, rics i pobres, desert i mar... És un país africà amb molta influència americana i europea. I ara amb el futbol d'aquest any, una mica més conegut. És un país de grans extensions, amb una població similar a la d'Espanya però amb una extensió el doble de gran, amb una gran riquesa natural i animal i amb una barreja de gent i llengües que fa que Sud-àfrica sigui única.
Amb poc més de 1000km amb bici vam experimentar part del Karoo i de la Garden Route, dues grans zones d'aquest país.

Dia 1: Stellenboch - Franzchhoek (35km)

Primer dia i amb moltes ganes de pedalar. Comencem amb un dia de retard perquè la companyia aèria es va deixar les bicis a Amsterdam. Arriben a mig matí a Ciutat del Cap, agafem un tren fins a Stellenboch per evitar el gran volum de tràfic i, com que a les 6 ja és fosc, podem pedalar només fins a Franzchhoek, terra de vins. Pedalem amb força trànsit.

Dia 2: Franzchhoek - Robertson (115km)

Comencem amb un portet entre boires i baboons. És especial. Veig les meves primeres dues zebres. Agafem carretera secundària de terra, molt rural.

Dia 3: Robertson - Anysberg (105km)


Dia molt dur, ja que hi havia trossos de btt de veritat. Comencem el dia tranquil amb asfalt fins a Montague, poblet on s'agrupen artistes i encara terra de vins. Avui és diumenge i la comunitat negra s'agrupa per celebrar la missa. Caminen pels camins per arribar a l'església més propera. Deixem Montague, i agafem una carretera de terra equivocada que ens porta per un coll fins arribar a la carretera bona de terra que travessa l'Ouber Pass, amb rampes del 12%, i fins i tot puntualment del 16%. Això ja és el Karoo. Baixem el coll amb una mica de pluja i arribem a la porta del parc natural d'Anysberg. 25km de mala carretera, amb molta arena, rocs, pedres... S'està fent fosc i no tinc clar que poguem arribar a on volem. El pas de diferents animals ens fa més amè aquest viatge d'avui. Sí, arribem a la zona d'acampada del parc. Nit estrellada!

Dia 4: Anysberg - Calitzdorp (152km)

Un altre gran dia. Carretera de terra, rural, muntanyes al fons, turons, baixem per la gorja anomenada Seweweeksport, patrimoni de la humanitat. Molt bonic, acabem arribant altre cop gairebé de fosc a Calitzdorp.

Dia 5: Calitzdorp - Prince Albert (90km) (més de 2000m de desnivell positiu)


Potser un dels dies més espectaculars. Comencem passant per terra d'estruços. Dia amb més de 2000m de desnivell, fent el Swatberg Pass, un altre patrimoni de la humanitat. Grans vistes.

Dia 6: Prince Albert - Klaarstrom (54km)

El cansament comença a sorgir. Dia fàcil per carretera asfaltada. El lema d'on estem ara és "Take a step back in time...". Sembla que estiguem als anys 50. Només les nostres bicis sembla que desentonin amb l'entorn.