dilluns, 25 de gener del 2010

Campeonato de España de Triatlón de Invierno (Ansó)


"A estirar las garras mañana!", ens va dir un autòcton de Hecho (Huesca) el dia abans. I és el que vam intentar fer...

7,5km a peu pel poble d'Ansó: A les 10:30h, "cámara de llamadas" per a les 39 noies, i a córrer! Sortim 8' abans que els nois. Inma Pereiro (la guanyadora de 6 edicions, inclosa aquesta) marca un fort ritme. Un grupet de 4 la seguim de prop. És un circuit d'asfalt i adoquins, amb pujada i baixada. Quan queden 2,5km em porten massa "collada", les deixo marxar i arribo a la transició a un minut de les tres primeres i a uns segons de la 4a.

20km de bici: pujada a l'estació de Linza des d'Ansó. Agafo el meu ritme, sense anar super forçada, però amb moltes ganes. És una pujada de les que em van bé i m'agraden, d'asfalt. Tothom està obligat anar en BTT, però. Al cap d'uns kms estic en 2a posició. Ara sí que estic motivada. Ja sé que em passaran esquiant però almenys estic donant tot el que puc en la bici i corrent. Trobo a la Inma P. a la transició. He fet el millor parcial de bici.
10km esquí de fons: Ara ve lo bo! Són 3 voltes. A la primera vaig petada, petadíssima. Tècnica? no en tinc! i força? sembla que tampoc! Al final de la primera volta, em passen 2 noies. Sé que me'n passarà una altra. I no tarda a fer-ho. A la 3a volta, demano quan em porta la del darrere i em diuen 3'. Buffff! i és l'Anna Serra que esquia molt i molt bé. Apreto i se'm va acostant. Últim pujador, última baixada i última recta, veig la seva cama de reüll. Queden 20m, esprintem com boges i arribo abans que ella. He fet 5a i estic molt i molt satisfeta.

Esprint final

dijous, 21 de gener del 2010

A vegades val la pena patir una mica de fred

Avui m'ho he passat d'allò més bé. He pedalat per asfalt. Feia molt dies que no ho feia i, tot i el fred i la boira, he pogut gaudir d'aquests meravellosos paisatges berguedans.

diumenge, 17 de gener del 2010

"Sálvese quien pueda!!!" - Triatló de Tuixent (Campionat de Catalunya de Triatló d'Hivern)

He pensat posar aquest títol, ja que per mi aquesta triatló ha sigut la jungla. La primera vegada que faig un triatló blanc. I l'última? Hauré de pensar-ho... Em vaig apuntar el dijous, animada per alguns companys. I...

A les 9h30 aprox. ens donen la sortida primer a les noies, comencem fent esquí de fons (patinador) i... com hi van! Fa molt poc que faig skàting, però avui noto que no aconsegueixo fer-ho bé de cap manera. Són dues voltes d'uns 5km i les primeres m'han tret uns 5'. No em puc queixar (penso ara).

Agafo la btt, són uns 10km també, i aquí comença la jungla de veritat. No és ciclable. Al cap de 500m ja estic amorrada a terra. Va, m'aixeco, tornem-hi! Impossible pedalar. Decideixo empentar la bici. Veig que tothom va fent el mateix. És una mica pesadet, però s'ha de fer. Quan arribo al tros que es pot pedalar, porto gel i neu a sota les sabates, i de cap manera puc posar-me els pedals automàtics. Torno a caure. Una bona m... Cada 2-3 pedalades, perdo el peu del pedal. En la 2a volta, el circuit es converteix en més ciclable i a mi això encara em perjudica més. Ara entenc perquè la majoria van amb bambes. S'ha de pagar la novatada... Em treuen 10' les de davant. No tinc ni sensació d'estar competint.

Per fi, em poso les meves bambes i corro tant bé com sé els 5km. Tot i que també me l'he ben fotut corrent, passo 4 noies i disfruto finalment. Quedo 7a. Ja tinc al meu sac un triatló blanc i uns quants morats!!!

diumenge, 10 de gener del 2010

Esquí de fons, esquí de fons, esquí de fons...

Pujant cap a Tuixent-La Vansa

Des de Tuixent-La Vansa

Mentre mig país està nevat, el Berguedà sembla la comarca menys "tocada" de totes. De totes maneres, aquesta neu que semblava que mai no arribaria ens ha deixat unes pistes de fons en molt bon estat. Ahir vaig anar a Guils i no és el lloc on hi ha més neu, però està perfectament esquiable. Avui, a Tuixent, neu lenta, però perfecte. També la setmana passada vaig "tastar" la Rabassa i tot i que no van xafar fins a mig matí, tenien també una bona nevadeta. Ah! i també vaig visitar fa més dies La Calme (Font Romeu) i estava molt bé.

O sigui que no tinc excusa per aprendre a fer skating... Estic apuntada al Campionat d'Espanya de Triatló d'Hivern i la veritat és que volia aprendre a fer el pas patinador en 20 dies??? quan ja sé que és impossible. He tardat 3 anys a aprendre a fer clàssic i encara crec que no en sé. Que la motivació no falti!!!! Que mou muntanyes!!!!

diumenge, 3 de gener del 2010

Sant Silvestre -Berga-


Sempre fa gràcia (i a vegades respecte) córrer a casa. No arribava en plena forma, ja que la fàscia plantar no em deixa entrenar corrent. Però "No hay mal que por bien no venga", oi? Anava descansada de càrregues musculars i el meu objectiu era disfrutar de la cursa.

Vaig anar-hi amb temps a la sortida. Volia escalfar una mica,tot i que el xirimiri no acompanyava gaire. Va ser una sortida un pèl estranya ja que el tret de sortida es va sentir quan ja estàvem corrent. Era el 3r any que la corria i això és un punt a favor. Intento regular el ritme ja que tot i ser només 5km, no són fàcils. Berga no és gens pla. Tot i pensar en el ritme, vaig una mica forçada i evidentment ho noto quan queda un km aproximadament. Sé que vaig primera perquè l'speaker ho ha cantat en el primer km. A uns 300m de l'arribada, em giro, per si les mosques... i acabo disfrutant d'aquests últims metres. I quina carrera més diferent que l'última on vaig patir moltíssim per poder guanyar. Acabo amb 19'08''. Quina manera més guai d'acabar l'any!!! Estic contenta!!!