dimarts, 24 d’agost de 2010

SUD-ÀFRICA amb bici (I)

País de contrastos: blancs i negres, rics i pobres, desert i mar... És un país africà amb molta influència americana i europea. I ara amb el futbol d'aquest any, una mica més conegut. És un país de grans extensions, amb una població similar a la d'Espanya però amb una extensió el doble de gran, amb una gran riquesa natural i animal i amb una barreja de gent i llengües que fa que Sud-àfrica sigui única.
Amb poc més de 1000km amb bici vam experimentar part del Karoo i de la Garden Route, dues grans zones d'aquest país.

Dia 1: Stellenboch - Franzchhoek (35km)

Primer dia i amb moltes ganes de pedalar. Comencem amb un dia de retard perquè la companyia aèria es va deixar les bicis a Amsterdam. Arriben a mig matí a Ciutat del Cap, agafem un tren fins a Stellenboch per evitar el gran volum de tràfic i, com que a les 6 ja és fosc, podem pedalar només fins a Franzchhoek, terra de vins. Pedalem amb força trànsit.

Dia 2: Franzchhoek - Robertson (115km)

Comencem amb un portet entre boires i baboons. És especial. Veig les meves primeres dues zebres. Agafem carretera secundària de terra, molt rural.

Dia 3: Robertson - Anysberg (105km)


Dia molt dur, ja que hi havia trossos de btt de veritat. Comencem el dia tranquil amb asfalt fins a Montague, poblet on s'agrupen artistes i encara terra de vins. Avui és diumenge i la comunitat negra s'agrupa per celebrar la missa. Caminen pels camins per arribar a l'església més propera. Deixem Montague, i agafem una carretera de terra equivocada que ens porta per un coll fins arribar a la carretera bona de terra que travessa l'Ouber Pass, amb rampes del 12%, i fins i tot puntualment del 16%. Això ja és el Karoo. Baixem el coll amb una mica de pluja i arribem a la porta del parc natural d'Anysberg. 25km de mala carretera, amb molta arena, rocs, pedres... S'està fent fosc i no tinc clar que poguem arribar a on volem. El pas de diferents animals ens fa més amè aquest viatge d'avui. Sí, arribem a la zona d'acampada del parc. Nit estrellada!

Dia 4: Anysberg - Calitzdorp (152km)

Un altre gran dia. Carretera de terra, rural, muntanyes al fons, turons, baixem per la gorja anomenada Seweweeksport, patrimoni de la humanitat. Molt bonic, acabem arribant altre cop gairebé de fosc a Calitzdorp.

Dia 5: Calitzdorp - Prince Albert (90km) (més de 2000m de desnivell positiu)


Potser un dels dies més espectaculars. Comencem passant per terra d'estruços. Dia amb més de 2000m de desnivell, fent el Swatberg Pass, un altre patrimoni de la humanitat. Grans vistes.

Dia 6: Prince Albert - Klaarstrom (54km)

El cansament comença a sorgir. Dia fàcil per carretera asfaltada. El lema d'on estem ara és "Take a step back in time...". Sembla que estiguem als anys 50. Només les nostres bicis sembla que desentonin amb l'entorn.

2 comentaris:

annna ha dit...

Moltes gràcies Alba per aquestes imatges!
Primer perqué no imaginava per res del món que no tot fos desert i desrt, i per que segur que heu disfrutat moltíssim i podreu penjar aquesta ruta per alguns aventurers més que la vulguin fer.
FElicitats per l'aventura i per haver-la gaudit!!!
un petonàs!

Alba ha dit...

Me n'alegro que t'agradi! Una abraçada!!!