diumenge, 5 de febrer de 2012

Cap de setmana de baixada de temperatures i pujades verticals

Aquest cap de setmana es podria resumir en una sola paraula, com hem sentit a la tele, a la ràdio o hem llegit en els diaris: MOLT FRED. Però no ens ha espantat i tampoc ho han fet els organitzadors de les dues cronos de la Copa Catalana. A Boí, tot i les condicions de fred (-16 graus) i vent, van decidir canviar el recorregut i fer-ho totalment per pista, però tirar endavant la cursa: Cronoescalada del Festival Hivernal de Boí (Crono de les Rastes de Boí). Una pujada d'uns 700m des de baix de tot de l'estació fins al punt més alt. Vam sortir a les 9h del matí i tot i semblar un horari inadequat, va ser una bona elecció, ja que després el vent va anar augmentant. Males sensacions compartides amb gairebé tots els participants, potser el fred? Sensacions que la maquinària no funcionava.

L'endemà, esperàvem molt fred a Bagergue, a la Vall d'Aran, però els organitzadors de la Cronoski Era Pujada no esperaven, i tampoc nosaltres, la nevada que va caure la nit anterior. Havien traçat un circuit d'uns 900m de desnivell, però l'endemà ja no hi havia ni traça ni visibilitat, molt vent i el fred continuava (-12 graus). Així, que al final la cursa no va arribar a 400m de desnivell, degut a l'elevat perill d'allaus i el vent. Es va seguir un caminet direcció a Beret.

Bones organitzacions, bon ambient, bones costellades, primera posició en les dues curses i amb ganes d'estar una mica a casona amb molta calefacció i de continuar endavant.


A l'Era Pujada, lliurant el premi una simpàtica Edurne Pasaban