diumenge, 20 de desembre del 2009

FASCITIS PLANTAR

Àrees freqüents de dolor

En "el meu món", se sent molt sovint aquest tecnicisme: FASCIA PLANTAR. Molts en parlen, però realment són tants els que la pateixen? o és que quan tenim mal a un peu ja directament, sense diagnòstic mèdic, fem servir aquestes meravelloses paraules per designar el dolor?

Avui he indagat en el tema i sí que és una lesió recurrent entre corredors. Evidentment hi he dedicat una mica de temps perquè em fa mal la part externa del peu i no puc ni córrer. La inflamació de la fascia plantar fa que tinguis dolor a diferents zones del peu. La meva és la menys freqüent (només un 5%), però com que m'agrada ser original...


Què puc fer? Molta paciència, massatges, estiraments, gel i no anar a córrer, ja que és un mal que un cop escalfat, desapareix i, és clar, la lesió es va agreujant.

A veure si el tió em caga una bona recuperació!

Salut!

6 comentaris:

Ricard ha dit...

Albeta!!...k el tió ja et té apunt una fascia nova de trinca,...només fes bondat uns dies més i el regal caurà pel seu propi pes.
K jo també sóc soci de la lliga "antifascitis"!!

Coll de Pal ha dit...

Hola ALBA soc en Jordi, jo també la vaig patir de fet en 30 anys d'atletisme es l'unica lessió, jo en 30 dies sens fer res va marxar com havia arribat, una mica de paciencia i ja veuras com tornaras a fer una gran temporada. Molts ànims i bones festes QUEEN del Cadí-Moixeró.

Giuseppe ha dit...

Per la fascite ti suggerisco un bel plantare. Ciao

Alex ha dit...

Bones dons si es una lesió punyetera pero que si la tractes be es cura jo tambe l´he patit i ara ja no la tinc, porto plantilles et recomano, el doctor Martin rueda un podoleg esportiu molt bo, en serio, pero ara a fer repos si necesites telf m´ho dius ok cuidat

km231 ha dit...

hola alba... jo de fet l'estic patint... i a més ara que un peu em remet em comença a sorgir a l'altre peu... he fet plantilles (molt bé), molt de fisio (no he millorat_) i repòs (baixa la inflamació), potser n'hauria d'haver fet més... jiji... la paciència és el millor remei i sobretot les plantilles, el que a mi m'ha fet sentir millor... ara provaré un fiso del poble que fa massatge manual tipo ciriax, em sembla es diu així... t'he de dir que jo no vaig parar a temps i porto mesos així... però ens en sortirem... jo tbé vaig anar amb en rueda... molt bé... paciència i optimisme... tot passa...

Alba ha dit...

Ricard, què bé que ja s'acosta el tió... necessito córrerrrrr...

Jordi, gràcies i molt bones festes també! Ens veiem aviat en alguna cursa!

Giuseppe, grazie! Ciao

Alex, jo fa molt temps que en porto de plantilles. Però gràcies de totes maneres. Bon Nadal, si no ens veiem abans

km231, gràcies també. La veritat és que a mi també em va començar a l'altre peu i ara aquest. He de tenir paciència, sigui com sigui. Que passeu unes bones festes!